Διαβούλευση για το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία»


Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης θέτει από τις 21 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 4:00 μ.μ. σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.
Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία καθορίζει οριζόντια τη στρατηγική, τους στόχους και τις δράσεις Υπουργείων και αρμόδιων φορέων για την εφαρμογή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και αφορά, ιδίως, στην περίοδο 2020-2023.
Η επιχειρησιακή του ανάλυση θα ενταχθεί στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα για την Παρακολούθηση και Αξιολόγηση του Κυβερνητικού Έργου ΜΑΖΙ, ώστε να καταστεί ένα δυναμικό εργαλείο πολιτικής που θα αναθεωρείται και θα επικαιροποιείται με νέα μέτρα, ενώ θα παρακολουθείται διαρκώς η εφαρμογή του.
Οι 6 Πυλώνες και οι 30 Στόχοι του Εθνικού Σχεδίου Δράσης διαμορφώνουν μία συνεκτική οριζόντια πολιτική, αγγίζουν ευρύτατο φάσμα θεμάτων, και ανταποκρίνονται στις συστάσεις και την περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης από τα Ηνωμένα Έθνη, το αναπηρικό κίνημα, ιδίως την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), τον Συνήγορο του Πολίτη και την Εθνική Αρχή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
Καλείται κάθε ενδιαφερόμενος να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση με την κατάθεση παρατηρήσεων και συγκεκριμένων προτάσεων.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 4:00 μ.μ..

Για να συμμετάσχετε στη διαβούλευση ακολουθήστε εδώ τον σχετικό σύνδεσμο.